Pavlović na podijumu i na „Nirburgringu“

Srpski automobilista Miloš Pavlović, u tandemu sa timskim kolegom Edoardom Piskopom, osvojio je 2. mesto na prvoj trci trkačkog vikenda „Lamborgini Super trofeja“, koji se održava na čuvenoj stazi Nirburgring u Nemačkoj.

Naš automobilista imao je drugu startnu poziciju iza Mirka Bortolotija, timskog kolege iz Bonaldi motorsporta, ali i ispred jedinog rivala za titulu Holanđanina Jerona Mula. Pozicija pred trku bila je odlična, s obzirom da je Pavlović postavio vreme tako što je uspeo da sačuva jedan set guma, čime bi on i Piskopo bili u velikoj prednosti na trci – da je bilo lepo vreme… Na žalost, Nirburgring je u subotu popodne opravdao epitet staze sa najnepredvidljivijim vremenom na svetu, pa je prava provala oblaka pred trku uslovila da vozače po vlažnom asfaltu i sa pneumaticima za kišu na automobilima, na startu povede „safety car“. Kiša je tokom trke prestala, ali vlažan asfalt nije omogućio tandemu „Bonaldija“ da u delo sprovede sve šta su osmislili i realizovali na kvalifikacijama.

Bortoloti je poveo, ispred Pavlovića i Mula, a tim redosledom se otišlo i na obavezno zaustavljanje u „boksu“, kada je Beograđanin predao „lamborgini galjardo“ sa brojem 3 kolegi Piskopu. Italijan je uspeo da po izlasku iz boksa čak i povede trku, ali je Mul, koji ove sezone vozi sam, veoma brzo iskoristio poznavanje situacije na stazi i prešao u vođstvo do kojeg nije mogao da dođe dok je Pavlović bio na stazi…

Posle još jednog podijuma, Miloš Pavlović i Edoardo Piskopo sačuvali su vođstvo u plasmanu „Pro“ kategorije, sa četiri poena više u odnosu na Mula.

Druga 50-minutna trka na Nirburgringu na programu je u nedelju od 9.30 časova, a „livestreaming“ je moguće pratiti ovde.

Video