Moto cross Moto trke

Paulin se vraća na vrh

Poslednje prskanje šampanjcem je bilo zajedno sa spuštanjem zavese, kada se 2014 FIM Motocross Svetski Šampionat završio, zajedno sa drugim po redu Grand Prix u Meksiku. Leon je bio spreman za sedamnaestu finalnu rundu u 2014. Odvažan i nepredvidiv je bio i Gautier Paulin, koji vozi za Monster Energy Kawasaki Racing Tim, jer je osvojio serijal. Francuz je osvojio svoju drugu pobedu u godini, nakon što je prvo započeo sve na prvom Grand Prix-u u sezoni u Losailu u Kataru.

30.000 potpuno poludelih fanova, raštrkali su se po drveću, kaktusima i tribinama. Prisustvovali su istorijskom i dramatičnom osvajanju MX2 titule, a isto tako su bili u mogućnosti da gledaju Paulinova iskustva na skokovima i tehničkim sekcijama na Meksičkoj teškoj stazi.

Kawasaki je počistio tlo u potrazi za Hondinim vođstvom i preuzeo kontrolu u desetom krugu od ukupno osamnaest. Kada je Nagla spustio na četvrto mesto, Paulin se popeo na najviši stepenik, zahvaljujući svom odličnom plasmanu u drugoj trci.

“Ovo je prosto bilo savršeno,” rekao nam je. “Grand Prix je bio znatno bolji nego onaj u Guadalahari (2012.), publika je bila odlična, baš kao i staza. Zaista sam uživao ovde. Vozio sam svoju vožnju, u svom stilu. Bilo je super videti da momci koji su ispred nisu mnogo odmakli, što je publici bilo još zanimljivije. Imao sam zaista dobru vožnju i srećan sam što sam uspeo da osvojim poslednji MXGP u sezoni.”

Neki od Monster ekipe, imali su poteškoća u Leonu. Tommy Searle se borio sa stomačnim problemima, a Steven Frossard je morao da se bori sa izvrnutim levim člankom. Francuz je svakako uspeo da skupi dovoljno bodova za peto mesto u MXGP poretku. U međuvremenu, Thomas Covington je prokleo svoju sreću. Dobra vožnja do petog mesta u subotu, nekako je obećavala finale, ali ovaj američki tinejdžer, zakačio je drugu krivinu u prvom krugu u Moto1. Petnaesto mesto je jedva bila uteha ali se oporavio do sledeće trke i zauzeo dvanaesto mesto.

Treći CLS vozač, Arnaud Tonus, zabeležio je najvišu klasifikaciju u danu. Švajcarac je bio peti u ukupnom plasmanu, u svom poslednjem Grand Prix-u u MX2 i poslednjem FIM takmičenju, jer prelazi u AMA u 2015.

Sledeće što čeka sedam Monster Energy motocross sportista, biće najveća i najprestižnija trka u godini. Motocross nacija, slaviće 68. godišnjicu sa najnovijim okupljanjem skoro 40 država na Kegums stazi u Letoniji, za dve nedelje.

Odbrojavanje za FIM i AMA motocross šampionate, počinje sad.

Video