Moto trke World SBK

Pata i Honda produžile WSBK saradnju

Pata će ostati Hondin zvanični sponzor u Svetskom Superbike šampionatu(WSBK) naredne dve sezone, objavljeno je danas nakon produženja ugovora.

Italijanska prehrambena kompanija koja je ranije vodila svoj vlastiti satelitski Dukati/Aprilija tim u WSBK počela je sa sponzorstvom Honda WSBK i WSS timova početkom 2013 i sada uživa u pobedama u obe klase.

Sa WSBK vozačem Jonathan Rea koji je pobedio na četiri trke u 2014. godini i Michael van der Markovom pobedom u Svetskom supersport šampionatu u Jerezu, Pata veruje da uspešan tim ne treba menjati.

„Veoma smo srećni što obnavljamo partnerstvo sa Hondom u 2015. i 2016. godini“, rekao je predsednik Pata, Romano Gobbi. „Iako je ovo komercijalni odnos sa vrlo jasnim beneficijama za našu kompaniju, u timu vlada fantastična porodična atmosfera. Mi smo porodično preduzeće i to stvara idealno okruženje za nas u padoku i zabavu za naše goste i mušterije“.

„Uživali smo u nekim veoma specijalnim momentima sa ovim timom, uključujući nezaboravan vikend u Imoli ove godine, kada je Jonathan Rea osvojio dvostruku pobedu u SBK-u, a Lorenzo Zanetti pobedu za pamćenje u Supersportu.

Pobeda Michael van der Mark u Svetskom šampionatu u Herez dve nedelje ranije bio je fantastičan uspeh za sve. Nadamo se i drugim uspesima sa Hondom u budućnosti.

Robertu Watherston (Honda Motor Europe) je takođe drago što Pata ostaje u novoj eri WSBK propisa, naredne dve sezone.
„U vreme kada veoma malo brendova povezuje sebe za moto sport, fantastična je vest da neko tako veliki kao što je Pata obnavlja saradnju sa Honda World Superbike timom u naredne dve godine“.

Pata Honda nije predstavila nove vozače za 2015. godinu, wduogodišnjeg saradnika Jonathan Rea javnost je povezivala sa mogućim prelaskom u Kawasaki naredne sezone.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video