PATA Honda počela sa predsezonskim testiranjima

PATA Honda postala je prvi tim koji je zvanično počeo sa predsezonskim pripremama za World Superbike Championship 2015, oni će provesti tri dana testirajući u Portugalu.

Nakon što je zabrana testiranja istekla a prva trka u Australiji je za nešto više od mesec dana, nekoliko timova krenuće ka stazama narednih dana i nedelja pokušavajući da osvare prednost nad konkurencijom pred Phillip Island.

Vodeća na listi je PATA Honda koja odlazi u Portugal na tri dana sa svojom novom WSBK postavom koju čine branioc titule Sylvain Guintoli i Michael van der Mark.

Francuz Guintoli, koji je došao u PATA Hondu nakon osvajanja WSBK titule sa Aprilijom, debitovao je na CBR1000RR tokom novembarskih zimskih testova, dok će svetski Supersport šampionu van der Mark takođe iskoristiti testove kako bi se što bolje prilagodio mašini od 1000cc.

Pored Portimao, pažnja će biti i na Motorland Aragon 19-20. januara gde će se ponovo pojaviti PATA Honda kao i Kawasaki Racing, Grillini Kawasaki i Pedercini Kawasaki.

Portimao će biti domaćin sveobuhvatnog dvodnevnog testa 21-22. januara kada će testirati Ducati, MV Agusta, BMW Italia, Red Devils Aprilia, Crescent Suzuki, EBR i Althea Ducati.

26-27. januara, Jerez će ugostiti Ducati, Red Devils Aprilia, Kawasaki Racing, BMW Italia, Crescent Suzuki, PATA Honda, EBR, Althea Ducati i Pedercini Kawasaki tokom najvećeg grupnog test pre zvaničnog WSBK testa u Australji 16-17. februara.

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video