Drift INTERVJU

Par reči sa Nebojšom Petoševićem

Naš današnji sagovornik bio je Nebojša Bebe Petošević. Drifter, čijeg čisto belog BMW-a serije tri, koliko god neupadljiv bio, niste mogli a da ne primetitite. O tome kako je uopšte počeo sa driftom i šta planira dalje, čitajte u nastavku.

Nebojša, za početak pitanje koje imamo običaj da postavljamo svima – otkud drift?

Kao i kod većine vozača, došlo je spontano , samo što sam za razliku od ostalih naših vozača, kariejru započeo sa kartingom. Te već sad davne 1993. godine sam dobio prvi karting , malo se treniralo i već 1994. godine sam počeo sa takmičenjem .

Kada sam već malo ozbiljnije ušao u priču sa kartingom, počela je i ozbiljnija vožnja , a samim tim je počeo neki stil vožnje poput drifta . Kada sam položio i dobio BMW 318i, samo sam čekao da padne sneg, da možemo malo da se vozamo, tj. driftujemo, jer jadnik je samo mogao po snegu da se vozi u driftu, a mi to zovemo zimske čarolije. Auto za drift sam počeo da pravim 2008. godine i po završetku je počelo takmičenje. Do dan danas smo u tome i dokle god mogu, biću tu.

Bebe 1

Prethodnu sezonu završio si na trećoj poziciji u generalnom plasmanu. Kako si zadovoljan kompletnom sezonom?

Recimo da sam prezadovoljan sobzirom da sam imao malih pehova sa autom, i da sam to uradio u jakoj konkurenciji, u pozajmljenom autu Zorana Savića i želim da mu se još jednom zahvalim na tome.

Tvoja bela trojka je takoreći prepoznatljiva na drift trkama, međutim vidimo da se u garaži nešto krčka. Hoćeš li nam reći o čemu je reč?

Da, da, standardno bela (smeh), samo malo sarena. Sada ćemo da uvučemo druge bregaste (osovine), a ako finansije dozvole, možda bude i nešto malo ozbiljnije poput nitra. Za pocetak svakako prvo mora da se uradi struja i naravno mora da se proširi i ofarba.

Bebe 2

Kakvi su planovi za 2015. godinu?

Za 2015. godinu planiram da potražim ozbiljnije sponzore, koliko je to moguće u današnje vreme. Planovi su i da se ode kod naših kolega u Hrvatsku, da im se odužimo, jer su kod nas oni stalni gosti, dok mi i nismo tako česti.

Sigurno je da se na drift trkama dešavaju mnoge anegdote, ali posotji li neka koja ti je baš ostala u sećanju i koju želiš da podeliš sa našim čitaocima?

Svaka trka, tj. događaj je sam po sebi anegdota. U lepom su mi sećanju sve trke, tako da je gotovo nemoguće da izdvojim samo jendu koju bih vam ispričao.

Bebe 3

Foto: Vladimir Mladenović, Boba Ljuština, bud3.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video