Par reči sa Martinom posle Assena

Nakon vikenda za zaborav voženog u Assenu, javio nam se Martin Vugrinec, jedini vozač Red Bull MotoGP Rookies Cupa, sa kojim smo popričali o svemu.

Pozdrav ljudi! Prije nekoliko dana vratio sam se iz Assena u kojem sam vozio 3. i 4. trku Red Bull MotoGP Rookies Cupa. To nije bio baš najbolji vikend za mene, ali mogu reći da sam napravio određeni pomak. Nažalost spletom nesretnih okolnosti pao sam u obje trke, dok sam prvu uspio nastaviti i završiti  na 18. poziciji u drugoj sam imao nešto manje sreće.

Polako se počinjem snalaziti, kako na motociklu, mada mi još nije do kraja legao, tako i u cjelokupnom Red Bull Rookies Cup timu. Sve bolje surađujem sa trenerima i mehaničarima, a i atmosfera među vozačima postaje sve opuštenija i mislim da će uskoro stvari krenuti nabolje. Kako god to čudno zvučalo, svi kompetentni ljudi u timu mi govore da je moj napredak velik i očigledan iz vožnje u vožnju, mada meni to tako i ne izgleda.

Nažalost ušao sam u seriju padova koju svaki veliki vozač mora proći na putu ka vrhu, u mome slučaju ta serija nije mogla doći u gorem trenutku, ali što je tu je. Uz pomoć mojeg oca shvatio sam kako od razmišljanja o padovima i negativnostima nema ništa. Ma što bilo tko kaže ja u trku moram ući opušten i čiste glave, bez ikakvog pritiska.

To sam u drugoj utrci i učinio. Po prvi sam puta od kada vozim u kupu zaista uživao u vožnji, imao sam dobar start, zanimljivu borbu i penjao sam se u poretku, nažalost „bad luck“ me stigla četiri kruga prije kraja u vidu puštanja prednje gume. Na svu sreću živ sam i zdrav, fizički i što je još važnije psihički sam spreman za Sachsenring.

Zbog gustog rasporeda i nedostatka vremena, a i novaca, premalo treniram na mom KTM-u. Ja se nadam da će to konačno biti vikend u kojem će stvari krenuti nabolje i iako nikada nisam bio na stazi, iz on-boardova i igrica, staza mi se jako sviđa. Poslije te trke slijedi mjesec dana pauze koju ću iskoristiti za čim više treninga na raznim stazama (Nadam se i na Sliverstonu i u Brnu ovisno od mogućnosti). Te ozbiljnije rezultate očekujem poslije toga.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video