INTERVJU Moto trke Priče iz boksa

Par reči sa Martin Choyem

Martin Choy je rođen 1984. godine u Bugarskoj, a trkama se profesionalno bavi od 1998. godine. Trenutno je aktivan u Alpe Adria šampionatu, ali ujedno vozi i šampionat Istočne Evrope. Rado je viđen gost na stazama u Srbiji gde nam je pružao odlične partije sa domaćim šampionima u klasi 1000 SS. Tokom dodele priznanja najbolji motociklistima Istočne Evrope, naišli smo na Martina i kratko porazgovarali.

Martine, ove godine si osvojio vicešampionsku titulu u šampionatu Istočne Evrope. Propustio si jednu trku i Krasen Kanchev je uspeo da te nadmaši. Kakvi su planovi za 2015. godinu?

Trenutno radimo na planovima za narednu godinu. Svaki vozač u ovom delu godine pokušava da dođe do sponzora, jer kao što znamo, ovo je sport u kome novac igra najveću ulogu. Plan je da naredne godine vozim Alpe Adria šampionat, šampionat Istočne Evrope i nacionalni šampionat Bugarske.

Da li u narednoj sezoni ostaješ na BMW-u ?

Hmmm… U ovom trenutku – DA!

Znamo za priču da si trebao da se oprobaš u Moto2 šampionatu. Da li je to istina i šta se s time desilo?

Da, to je veoma zanimljiva priča koja se odvijala pre dve godine. Pozvali su me iz MZ tima, išao sam u Brno na testiranje Moto2 motora i bilo je veoma interesantno. Uživao sam. Motor je u potpunosti različit u odnosu na onaj koji ja vozim na trkama. Nakon toga, imao sam pad, zbog kog sam propustio drugo testiranje i tu se cela priča završava. Nakon toga ostao sam fokusiran na Alpe Adria šampionat.

Da li veruješ da još uvek postoji šansa da se oprobaš u MotoGP ili WSBK šampionatu?

Za MotoGP ne, jednostavno i sami znate da to nije izvodljivo i glupo bi bilo da kažem da šansa postoji. Što se Superbikea tiče, nikad ne reci nikad. Snovi su veliki i nadam se da ću jednog dana biti pozvan na neko od testiranja za WSBK.

Hvala Martine, nadamo se da će se snovi i ostvariti. 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video