Padovi koštali Espargara boljih vremena na Sepangu

Dva pada obeležila su Espargarov vikend u Maleziji, ali generalno Tech3 vozač zadovoljan je performansama motocikla i nekim od lekcija naučenih tokom prva tri dana na Sepangu.

Espargaro je bio šest desetinki sporiji od svog timskog kolege Bradley Smitha, u ukupnim kombinovanim vremenima, ali pad u sredu ujutru skupo ga je koštao i oduzeo mu mogućnost za pravu simulaciju kvalifikacija.

„Sreda ujutru je počela veoma dobro,“ rekao je Espargaro. „Na korišćenim gumama imao sam dobro vreme, ali kada smo stavili nove gume, bio sam malo nervozan i pao sam. Morao sam da se vratim sa drugim motociklom jer je prvi bio jako oštećen a sa njim sam postavljao najbrža vremena, ali mislim da smo mogli biti mnogo bolji. Morali smo da se zaustavimo na duže vreme kada su popravljali motocikl koji preferiram, jer se rezevni motocikl gotovo nikada ne koristi i ima drugačija podešavanja.“

Nakon što je impresionirao na Sepang 1 sa zrelom i uverljivom vožnjom, Espargaro je bio mnogo nesigurniji na Sepang 2, uslovi na stazi doveli su do manjeg prijanjanja i Moto2 šampion iz 2013 bio je razočaran rezultatima poslednjeg dana ali zadovoljan ukupnim postignutim napretkom pre sledećeg testa u Kataru.

„Da nisam pao u brzoj krivini i oštetio motocikl bili bi smo na višoj poziciji na tabeli. Znam da možemo bolje i miran sam jer smo na prvom testu bili brzi.“

 

 

Foto: polespargaro.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video