Paddon ostaje u Hyundaiu

Novozelanđanin će nastaviti karijeru u FIA WRC šampionatu,za volanom Hyundaia i20. Iz Hyundai Motorsporta su potvrdili da će dvadesetsedmogodišnji Paddon voziti najmanje devet relija, sa suvozačem John Kennardom, a počevši od drugo relija sezoni koji se vozi februara u Švedskoj.

Paddon je u svojoj prvoj sezoni odvezao šest relija u kojima je osvajao poene za Hyundai Motorsport N tim. Najbolje mesto koje je ovaj tim osvojio bila je šesta pozicija u Australiji, sve dok nisu pobedili na jednoj etapi u Španiji. Dvojac se nada da će i u drugoj sezoni stvari teći pozitivno, kao i do sada i da će uspešno pomagati timu da razvije još bolji automobil.

„Veoma sam srećan što ću nastaviti da radim sa Hyundai Motorsport timom u povećanom broju trka u odnosu na proteklu sezonu. Mnogo sam naučio tokom ove godine i unutar ekipe smo razvili dobre međuljudske odnose, tako da je bilo logično da u 2015. godini zajedno jurišamo na dobre rezultate. Potvrda da ću voziti više trka od ključnog je značaja da se bolje razvijem kao vozač. Tokom prvog dela sezone nastaviću sa učenjem, jer je uglavnom reč o relijima koje nikada nisam vozio. Kada dođemo u drugi deo sezone, na poznati teren, očekujem da ćemo se boriti da uđemo u prvih pet.“ rekao je Paddon.

Šef tima, Michel Nandan je prokomentarisao – „Drago mi je da će Hayden biti deo tima i u 2015. godini i što će učestvovati na većem broju trka. Imao je uspešnu prvu sezonu sa nama, tokom koje je davao odlične povratne informacije razvojnom timu, što nam je u daljem razvoju bilo veoma značajno. Već je pokazao da može da se bori i sa puno uspešnijim kolegama i njegov lični razvoj je evidentan. Srećni smo da će baš sa nama prolaziti kroz svoju sledeću fazu u karijeri.“

 

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video