Auto trke Rally

Paddon i Kennard – Borba za WRC start u Švedskoj

Hayden Paddon i John Kennard, najuspešnija kombinacija sa Novog Zelanda u svetu relija, vraća se u Hyundai Motosport za čuveni reli u Švedskoj.

Ove sezone Paddon uzima ulogu kao vodeći vozač u timu novonastalog Hyundai Mobis World Rally Team, koji radi paralelno sa Hyundai Shell timom za koji voze Thierry Neuville i Dani Sordo.
Sa obzirom na skorašnju povredu Danija Sorda, Paddon će preuzeti Hyundai i20 koji Sordo vozi za predstojeći reli u Švedskoj, dok će njegov Hyundai preuzeti test vozač Kevin Abbring i njegov suvozač Sebastian Marshall.

Zahvaljujući iznenadnim promenama u strukturi tima pred reli,Paddon kaže : ,, Sjajno je što sam dobio priliku da budeo deo oficijalnog tima,i da im pomognem oko osvajanja poena, ali naravno da sve to ima određeni pritisak, plan nam je da završimo trku, tako da nećemo menjati pristup. Naši inženjeri će dati svoj maksimum. “

4876_HaydenPaddon-Poland-2014_001_896x504

Svi automobili su u principu isti, jedina razlika je zato što će morati da koristi neka Danijeva podešavanja, što nije problem,samo će biti zabavnije. Paddon takođe dodaje da se jako raduje narednom reliju.

,, Deluje kao da su prošle godine od kada se završio reli u Velsu. Bili smo realni u očekivanjima za naredni reli,pokušaćemo da završimo sa solidnim poenima,ali takođe i da naučimo mnogo toga. Nema govora da je Švedska u ovo doba godine zaista posebam doživljaj za sve nas. John i ja smo vozili ovaj reli samo jednom pre ovoga,i to 2012. pa nam iskustvo i nije jača strana. Kako god,obožavam prirodu tamo,način vožnje,mesto za greške bukvalno i ne postoji,sa obzirom na snežne nanose sa strane puta. Mislim da smo ove godine sjajno pripremljeni,mnogo smo vežbali,i očekujemo da će se trud isplatiti. “ kaže Paddon.

Hayden-Paddon-1200

Kennard govori o tome kako su uspeli da iskoriste pauzu od relija u Velsu,da radi na pobojšanju ,treningu,kao i balansu. Uz osmeh kaže kako pokušavaju da olakšaju i svojim inženjerima tako što će voditi računa o svojoj kilaži. Takođe dodaje : ,, Pokušavamo da iskoristimo sve stare beleške i iskustva,ali nažalost to se promenilo od pre tri godine kada smo učestvovali,tako da je potrebno dosta rada i vežbe. Moramo svaku stazu da ponovimo,i zabeležimo čak i najmanju promenu. “

,, Imamo određeni cilj za svaki naredni reli,nigde ne žurimo,najvažnije je da napredujemo iz trke u trku. Moramo da se nadovezujemo na svaki uspeh,i budemo još bolji,postižemo dobra vremena,i kada se sve sastavi zajedno, biće dobro kao ukupni rezultat. “ kaže Paddon.

Video