Pad Shane Byrnea obeležio drugi dan BSB testiranja

Shane Byrne napustio je stazu ugruvan i sa modricama nakon pada tokom testa u Španiji na Almerija stazi. Vozač PBM Kawasaki pao je u šestoj krivini na poslednjoj sesiji dana.

Tim je većinu dana proveo na razvoju ZX-10R, a branilac MCE British Superbike titule bio je treći najbrži iza BSB novajlije Luke Mosseya i Lee Jacksona pre nego što je doživeo pad.

Nakon procene doktora u medicinskom centru na stazi, Byrne je prebačen u lokalnu bolnicu radi daljih pregleda njegovih povreda ruke i članka. Prema planovima tima, danas su trebali da obave još jedno testiranje a zatim neposledno posle toga još četri dana testiranja u Kartageni, međutim planovi tima promenili su se preko noći.

Mossey, na Quattro Plant Kawasakiu, završio je dan na vrhu tabele, BSB novajlija bio je brži od svog kolege takođe novajlije Lee Jacksona samo 0.014. Byrne, četvorostruki šampion fokusirao se na testiranje novih komponenti PBM Kawasakija.

 

  1. Luke Mossey  Quattro Plant Kawasaki       1:37.3
  2. Lee Jackson    Buildbase BMW                     1:37.4             +0.014
  3. Shane Byrne  PBM Kawasaki                       1:37.4             +0.104
  4. Stuart Easton PBM Kawasaki                      1:38.0             +0.648
  5. Ian Hutchinson  PBM Kawasaki                  1:38.3             +0.984
  6. Dan Johnson  Morello Kawasaki                  1:38.3             +1.007
  7. Victor Cox   Morello Kawasaki                     1:38.6             +1.240
  8. Howie Mainwaring   Quattro Plant Kawasaki   1:38.8      +1.454

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video