Auto trke TCR

Ovo je kamuflirana Kia Ceed TCR

Austrijski tjuner STARD (Štol napredna istraživanja i razvoj), zadužen za izradu i razvoj Kie Ceed TCR, odlučio je da svoju novu tvorevinu zvanično predstavi na belgijskoj stazi Žil Tašeni u mestu Mete.

Za termin su odabrani 29. i 30. oktobar, kada se na ovom autodromu održava i šesta, poslednja runda ovogodišnje TCR BeNeLuks serije.

STARD je u međuvremenu pustio u opticaj nekoliko pretpremijernih fotografija prvog izrađenog primerka automobila. On je doduše još u kamuflažnim bojama, ali i to je napredak, jer sve što je do sada prikazivano bile su kompjuterske animacije.

Prvi globalni Kia turing projekat, Kia Ceed TCR je navodno u završnoj fazi razvoja prešao preko 3.000 test kilometara. U proteklih nekoliko nedelja na njemu su isprobavana unapređena aerodinamika, oslanjanje i motor i Austrijanci tvrde da je tokom trkačkih simulacija potvrđena ispravnost primenjenih tehničkih rešenja.

Automobil treba da je već moguće avansno poručiti, a njegova izrada u većem obimu i realna prodaja treba da počnu “u najskorijem roku”.

Više o TCR seriji čitajte na sajtu Serbiaring.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video