Ovako bi mogao da izgleda Ferrari u 2016?

U tekstu je prikazano nekoliko inovacija koje dolaze sa novim bolidom u narednoj sezoni. U оsnovi, ovo će biti prvi Ferrari koje će od početka do kraja razvijati James Allison, za razliku od prošle godine, kad su to radili Tombazis i Fry.

Prema pisanim tvrdnjama „La Gazzetta dello Sport“ i „Autosprinta“ nakon godina primjene pull-rod ogibljenja na prednjem kraju bolida, ove sezone odlučeno je da se ekipa vrati na push-rod suspenziju.

ferrari_2_16

Tombazis i Fry uveli su pull ogibljenje još 2012. godine, ali činjenica je da fanovi nisu zadovoljni sa rezultatima. Sada bi Allison mogao prilagoditi bolid push sistemu i vratiti auto na ovaj tradicionalni i dosta realniji sistem.

Autosprint tvrdi da ovaj novi nos, bez zaobljenog oblika iz 2015. daje dosta više mogućnosti Ferrariju za postavku njihovog set-up za novu sezonu. Italijani očekuju da će novi nos omogućiti veći protok vazduha u području oko baze nosa, i povećati sposobnost generisanja što više sile pritiska na prednjem krilu bolida.

 

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video