Karting

Otvorena AMSS karting staza u Kruševcu

Zahvaljujući Auto-moto savezu Srbije i AMS AMK 987 – Kruševac koji su adaptirali postojeće poligone i obezbedili karting vozila, danas je u Kruševcu, nedaleko od aerodroma, otvorena prva Karting staza AMSS. Otvaranju kartodroma prisustvovali su direktor AMS AMK 987 – Kruševac Velibor Jovanović, predsednik AMSS Mirko Butulija i gradonačelnik grada Kruševca Dragi Nestorović, koji su se tom prilikom obratili brojnim posetiocima.

Predsednik AMSS Mirko Butulija, direktor AMS AMK 987 Kruševac Velibor Jovanović i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović

Direktor AMS AMK 987 – Kruševac zahvalio se svima koji su danas došli u Kruševac da podrže ovaj događaj i naglasio da mu je posebna čast što se našao u ulozi domaćina, te što je uspeo da doprinese razvoju kartinga u ovom gradu.

Izrazivši zadovoljstvo postignutim rezultatima, predsednik AMSS istakao je da je Auto-moto savez Srbije u protekloj godini posebno pokazao odgovornost prema automobilizmu, dajući punu podršku njegovoj afirmaciji u zemlji i međunarodnim okvirima. “Ponosan sam što smo od nekadašnjih zapuštenih poligona, napravili mesto na kom će oni koji imaju nesporan talent, volju i želju sada imati gde da voze svoje četvorotočkaše. Za sada smo obezbedili šest karting vozila, ali ćemo se truditi da u narednom periodu omogućimo još bolje uslove”, rekao je Butulija.

 

Ovaj kartodrom predstavlja veliki značaj ne samo za karting sport već i za sam grad Kruševac, jer će ovo biti dodatni sadržaj za sve stanovnike ovog grada i njegove goste. Saradnja Auto moto saveza Srbije i grada Kruševca bila je i do sada veoma uspešna i verujemo da će zajednički projekti doprineti da ona bude još intenzivnija, istakao je gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović.

Otvaranju prve karting staze u Kruševcu među mnogobrojnim ljubiteljima auto i karting sporta prisustvovao je i podržao ga i bivši gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video