Formula 1 Uncategorized

Otkrivena konfiguracija staze u Baku

Staza ulazi u kalendar za 2016. godinu i prostirace se duž ulica u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana. Staza podseća na kazaljku na satu i ima sve osobine ulične staze kao što su lakat krivine, uzak i krivudav deo u starom delu grada ali i dug pravac pred kraj kruga.

„Azerbejdžan je najnoviji dodatak kalendaru F1 i drago mi je što su dizajneri bili inovativni i time pomogli da se stvori neverovatan događaj 2016 godine“, rekao je Berni Eklston.

Staza je dizajnirana tako da se prostire između znamenitosti grada, a njen dizajn je radio Hermann Tilke.

„Ja sam oduševljen zbog Velike nagrade Bakua i veoma sam srećan da mogu da vam pokažem stazu. Napravili smo takmičarsku stazu, u smislu inženjeringa i dizajna, prostire se kroz urban deo grada kao i kroz istorijski deo. Sjajna kombinacija stilova. „, dodaje Hermann Tilke.

„Jasno je da ulične staze znače niz izazova, nadam se da smo uspeli da donesemo neke neverovatne stvari na ovu stazu. Na primer biće uska uzbrdica u starom delu grada, koja će nagrađivati preciznost i hrabrost vozača. Takođe, pravac dug 2,4 kilometra će izvlačiti ono najbolje iz agregata. Mislim da će to biti neverovatan spektakl, kako gledaocima na stazi, tako i onima kraj televizora.“

Rahimov je rekao da će pretvaranje ove staze u realnost početi u narednih nekoliko meseci.

Sledeća faza napornog rada uskoro počinje i svi samo jako uzbuđeni zbog toga. Znamo da će biti puno poteškoća, ali uz Podršku gospodina Eklstona, Tilkea i svih ostalih koji su uključeni u F1, siguran sam da čemo napraviti veliki spektakl u 2016. godini. To će mnogo pomoći Azerbejdžanu da se prikaže svetu kao moderna Evropska zemlja koja je idealno mesto za sportske događaje i zabavu.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video