Auto trke WRC

Otkrivena Ford Fiesta za WRC 2017.

M-Sport je otkrio detalje nove Ford Fieste sa kojom će se natjecati u Svjetskom prvenstvu u reliju.

Dizajniran kako bi odgovarao novim tehničkim propisima za sljedeću godinu, automobil je doživio potpuni redizajn za isporuku više snage i mehaničkog gripa.

Direktor M-Sporta, Malcolm Wilson, smatra da je njegov tim stvorio automobil za osvajanje.

„Osobno sam vozio automobil, i iskreno mogu reći da je jedan od najimpresivnijih što smo ikada proizveli. Uzbudljiv je za voziti, zvuči fantastično i izgleda apsolutno senzacionalno“, rekao je on.

„Svaki tim starta ravnopravno i ja sam uvjeren da smo proizveli još jedan automobil koji je sposoban izazvati – i pobjediti – na vrlo visokoj razini.

„Više od 95 % dizajniran je od nule, a naš tim je imao što god je htio da naprave najbolji mogući automobil. Nismo štedjeli na troškovima i početi ćemo sezonu sa jednim ciljem – povratak na vrh pobjedničkog postolja.“

Na temelju nove cestovne Fieste karoserija u potpunosti iskorištava dodatnu aerodinamičku slobodu, sa prednjim i stražnjim difuzorom, dodatna krila na braniku sa strane i masivno stražnje krilo.

Snažniji od svog Fiesta RS prethodnika, automobil proizvodi 380 konjskih snaga i 450 Nm okretnog momenta iz 1600cc Eco Boost motora.

Video