Ostberg cilja na vrh

Mads Ostberg je oduševljen jer je čekanju kraj i izgleda da ima momentum posle impresivnog drugog mesta u Meksiku.

Vozač Citroen Total Abu Dhabi se držao podalje od nevolja i uspeo je da se domogne prvog podijuma u sezoni i da se pomeri na četvrto mesto u poretku vozaca. Još od Rally Mexico, Norvežanin je vršio testiranja u Portugalu zajedno sa Michelin-om.

Ostberg se uhvatio u koštac sa novim delovima za njegov Citroen DS 3 WRC i jedva čeka da ode na reli posle sedam nedelja izvan akcije.

„Posle našeg izvanrednog rezultata u Meksiku imali smo dugačak period bez trkanja. Retko kad smo imali pauzu od sedam nedelja između relija i skoro je dugo kao zimska pauza,“ rekao je Ostberg. „Ne mogu da dočekam da se vratim u moj DS3 WRC.“

„Imali smo dobru test sesiju posle Meksika. Bio sam u mogućnosti da poradim na nekim novim karakteristikama automobila za 2015 godinu u Argentini, i koristicu istu strategiju i u Meksiku. Moram biti dosledan, brzog tempa prvo na recima a posle i na planini.“

Najbolje izdanje 27-godišnjaka bilo je u Južnoj Americi 2012 kada je vozio za Adapta tim u Ford Fiesti RS sa kojom je osvojio treće mesto ali je potom preživeo razočaravajuće trke u Citroenu prosle godine.

Video