Auto trke TCR

Opel prekida TCR kampanju i vraća „Astru“ na testiranja

Posle debija na prvoj rundi TCR Internacionalne serije u Bahreinu, nova „Opel Astra TCR“ prvo će nastaviti sa tehničkim razvojem tokom nekoliko idućih meseci, a kada test program bude dovršen, auto iz Russelsheima vratiće se takmičenjima. To se, izgleda, neće dogoditi pre polovine godine.

Projekat koji je mnogo obećavao i, govorilo se, pobudio interesovanje mnogih potencijalnih kupaca, ipak je ostao ispod početno zacrtanih ciljeva. Direktor Opel Motorsporta Jörg Schrott objašnjava: „Trke u Bahreinu, gde se „Astra TCR“ praktično takmičila u okviru svog razvojnog i test programa, donele su nam vredne rezultate. Trkački vikend održan pod specifičnim klimatskim uslovima dokazao nam je da razvoj automobila još nije dovršen, pa ćemo sada nastaviti opsežan test i razvojni program. Čim on bude dovršen, počećemo da isporučujemo „Astre TCR“ našim klijentima.“

„Astra TCR“ je jedan od najlepših i najželjnije iščekivanih automobila u našoj seriji, ali Opel Motorsport mora da se usredsredi na testiranja kako bi dovršio njen tehnički razvoj“, dodaje TCR promoter Marcello Lotti i opravdava budući privremeni izostanak četvorotočkaša sa znakom munje. „Svesni smo da ta faza iziskuje određeno vreme kod novog trkačkog automobila, izrađenog da odgovara potpuno novom setu tehničkih pravila, kao što je TCR-ov, koji je i sam u svojoj tek drugoj sezoni. To se već događalo drugim brendovima koji su se nedavnoj priključili seriji. Nadamo se da će Opel uskoro dovršiti razvoj i jedva čekamo da se tri „Astre TCR“ ekipe Target Competition trajno vrate u naš šampionat.“

Tim Target je na otvaranju serije ADAC TCR Nemačka već morao da odustane od nastupa sa novim „Astrama“ i da se vrati prošle godine šampionskom „Seatu“. Odluka se bogato isplatila, pošto je pulen ekipe iz Južnog Tirola Josh Files osvojio obe trke na Oscherslebenu. Kao vremenska odrednica o datumu mogućeg povratka „Opela“ u TCR može da posluži Files-ova izjava da će se „Astri“ vratiti tek polovinom sezone.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video