Ono najbrži na kvalifikacijama, ali Migno startuje prvi

Japanac Hiroki Ono bio je najbrži na kvalifikacijama u svojoj domovini i na taj način osvojio pol poziciju za sutrašnju trku. Nažalost, Ono je kažnjen sa tri pozicije, a Migno je „nasledio“ prvo startno mesto.

Migno koji je vozio krug 0,086 sekundi sporije u odnosu na Ona, nasledio je prvu startnu poziciju kada je Japanac kažnjen jer je tokom prvog slobodnog treninga vozio presporo na trkačkoj putanji. Na taj način Italijan je napravio rezultat karijere.

Druga pozicija na startu pripala je šampionu Bradu Binderu, a sa treće i poslednje pozicije prvog startnog reda startuje Bastianini, koji se u generalnom plasmanu bori sa Navarrom za drugu poziciju. Navarro je osvojio jedanaestu startnu poziciju.

Drugim startnim redom predvodi pomenuti Ono, uz Mignove klupske kolege – Bulegu i Dalla Portu. U poslednjim sekundama treninga Antonelli je završio u šljunku, tako da nije mogao bolje od sedme startne pozicije i trećeg startnog reda koji deli sa Quartararom i odličnim Norodinom na pozicijama osam i devet. Pozicija deset na startu pripada Oettlu.