Oliveira: „Sve je moguće“

Kada su se Moto3 vozači postrojili na gridu, sve oči bile su uprte na Dannya Kenta jer su gotovo svi mislili da će osvojiti titulu. Ali to se nije dogodilo, Brtianac je ispao iz trke zajedno sa Eneom Bastianinijem i ubrzo je sva pažnja bila usmerena na Miguela Oliveiru. Trka je u poslednjem krug postala partija šaha. Oliveiri je iskustvo govorilo da treba da bude drugi na početku poslednjeg kruga i on je u Lukey Heights-u o Jakuba Kornfeilda.

Plan je savršeno fukcionisao i Oliveira je pobedio Kentovog timskog kolegu Efrena Vazqueza sa samo 0.132s prednosti i sada je 40. bodova iza Britanca. Na preostale dve trke Oliveria može osvojiti 50. bodova, to je možda preveliki izazov ali Velika nagrada Australije dokazala je da se još uvek sve može desiti. Oliveira je sada jedini vozač sa matematičkim šansama da pobedi Kenta u trci za titulu, prva je jedina pozicija na koju Oliveira cilja na poslednje dve trke.

Miguel Oliveira: „Istina, ovo je bila luda trka, u poslednjem krugu video sam da grupa nije prevelika i mogao sam malo da se opustim, ali je jasno da sam želeo da završim kao prvi ili drugi. Pre trke nisam bio previše siguran o mojoj strategiji, ali sam znao da u poslednjem krugu treba da budem drugi i to je razlog zašto sam se ‘otvorio’ u Lukey Heights-u i pustio Kornfeilda da me obiđe, gledajući da na pravcu budem u njegovoj zavetrini.“

„To mi je omogućilo da poslednji krug startujem sa malom razlikom i bio sam u stanju da se ceo krug branim veoma dobro. Drago mi je zbog mog tima, jer je to veoma važna pobeda i svi smo naporno radili za to. Očigleno sa 50. pesotalih bodova sve je moguće, mada je moj fokus da na preostale dve trke nastavimo kao do sada. Kao što smo videli u ovoj trci, svašta se može dogoditi, i na kraju morate imati malo sreće. U Moto3 klasi svi se bore do poslednjeg momenta, i svaki metar staze se računa.“

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video