Oliveira potpisao za Red Bull KTM Ajo tim

Red Bull KTM Ajo, vodeći tim u Moto3 svetskom šampionatu sa vozačem Jack Millerom, predstavio je portugalca Miguel Oliveiru kao novog vozača za predstojeću sezonu 2015.

Statistički najuspešniji portugalski Grand Prix vozač svih vremena, Oliveira, nastupa već četvrtu sezonu za Mahindra Racing tim. Trenutno je devetoplasirani, četiri puta se popeo na podijum, osvojio je jednu pol poziciju i odvezao tri najbrža kruga.

Sporazum između 19-godišnjeg Oliveire i Red Bull KTM Ajo tima potvđen je u Misanu prošlog vikenda, iako su se glasine širile padokom dosta ranije.

Aki Ajo, tim menadžer

„Veoma sam srećan što počinjem raditi sa Miguelom u 2015.  godini jer se mi poznajemo veoma dugo i on je jedan od najvećih talenata. Iako je veoma mlad on ima veliko iskustvo kako u 125cc, tako i u Moto3 kategoriji. Baš kao što smo radili proteklih godina sa Red Bull-om, KTM-om i ostalim partnerima, nastavićemo da radimo i sa Miguelom u cilju postizanja što boljih rezultata, za šta smatram da imamo potencijal“.

„Kao što je i normalno moramo misliti na budućnost sa Miguelom, ali sada je najvažnije da zadržimo fokus na Moto3 svetskom prvenstvu u tekućoj 2014 sezoni. Trenutno smo u dobroj poziciji, ali ima dosta vozača pri samom vrhu“.

Miguel Oliveira:

„Veoma sam srećan što sam se pridružio profesionalnom timu kao što je Red Bull KTM Ajo i mislim da će mi ovaj potez omogućiti da se borim za najviše pozicije u narednoj sezoni. U prošlosti Aki Ajo je pokazao interesovanje za saradnju sa nama, ali nikada nismo stigli do zaključivanja ugovora. Tako da sam veoma srećan što ću voziti i biti deo ove ekipe, podržane od tako velike fabrike kao što je KTM i predstavljati Red Bull i ostale velike partnere. To je čast za mene!“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video