Oliveira pobedio u epskoj Mugello bitci

Vozač Red Bull KTM Ajo tima, Miguel Oliveira ostvario je prvu Moto3 pobedu u karijeri i postaje prvi Portugalski pobednik u Grand Prix istoriji.

Fantastična borba između 16 vozača vodila se tokom gotovo cele Moto3 trke, a vozači su na kočenju nadoknađivali i po četiri i više pozicija. Na početku trke niko nije očekivao da Oliveira može do pobede, jer se usled gužve na startu našao na 13. poziciji. Međutim, borbe koji su vozači ispred njega vodili dozvolili su mu da se približi ka vrhu.

Oliveira je tokom poslednjeg kruga preuzeo vođstvo i poslednju krivinu ulazi kao prvi, što mu je bilo dovoljno da ostvari pobedu sa 0,071s prednosti nad drugoplasiranim.

Danny Kent vozio se tokom cele trke u prvih deset, gde je pokazao svoju zrelost pažljivom vožnjom, u kojoj je izbegavao porencijalne incidente. Kent je zahvaljujući takvoj vožnji stigao do petog podijuma u sezoni i svoju prednost ud šampionatu povećava na 46 poena.

Treće mesto pripalo je domaćem vozaču Romanu Fenatiju, koji je kroz cilj prošao svega 0,003 sekunde pre sunarodnika Francesco Bagnaia, koji je završio trku na četvrtoj pozicji.

Tagovi

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video