Oliveira najbrži u Australiji

Miguel Oliveira završio je prvi dan na vrhu tabele kombinovanih rezultata prva dva treninga , ispred Kenta i Navarra na stazi Phillip Island.

Moto3 vozači vozili su trening po pretežno vlažnoj i vetrovitoj stazi u Australiji, a Miguel Oliveira najbolje se snašao u tim uslovima i trening završava s vremenom 1’37.209. Portugalac je vreme postavio tokom jutarnjih vožnji, kada je staza bila suva. Iako je njegovo vreme gotovo sekundu sporije od najbržeg vremena prošle godine, lepo je videti da je iza sebe ostavio Kenta sa 0,210 sekundi zaostatka.

Birtanac koji će u nedelju osvojiti titulu ako u ponedeljak pobedi ili završi drugi, takođe je najbolje vreme napravio tokom prvog slobodnog treninga. Jorge Navarro popeo se na treće mesto liste, napravivši vreme 0,322s sporije od vodećeg. On je vreme postaviot okom drugog slobodnog treninga, pred sam kraj kada se staza već prosušila.

Brad Binder postavio je četvrto najbolje vreme, završivši ispred Wfrena Vazqueza i Romana Fenatia, osvajača pol pozicije u Japanu. Jedini vozač koji može da ugrozi Kenta, Nicolo Antonelli, zavšio je trening na sedmom mestu, nakon ozbiljnog pada tokom prvog slobodnog treninga. Phillip Oetll završio je prvi dan na osmom mestu.

Preostala dva mesta u prvih deset pripala su Isaac Viñalesu koji je doživeo padove tokom oba treninga, te je morao biti pregledan u medicinskom centru na stzai i Jakubu Kornefilu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video