Oliveira beleži pobedu u Holandiji

U izuzetno zanimljivoj trci, gde se za prvo mesto tokom cele trke vodila borba između sedam vozača, Miguel Oliveira došao je do pobede, mladi Quartararo je bio drugi, a vodeći u šampionatu, Danny Kent završio je trku na trećoj poziciji.

Enea Bastianini krenuo je sa prve startne pozicije, a kroz prvu krivinu kao prvoplasirani prolazi Oliveira, treći Navarro, a četvrti Kent.  Do kraja prvog kruga najbolje se pokazao Qartararo, koji je stigao do druge pozicije u trci postavivši najbrži krug.

Vodeća grupa – Qartararo, Oliveira, Bastianini, Navarro, Kent i Fenati koji je vozio najbrži krug, uspeva da se odvoji od ostatlih vozača već na kraju drugog kruga. U istom krugu grešku je napravio Vazquez, koji je pao na kočenju.

U trećem krugu vodećoj grupi uspeva da se pridruži i Binder, a vozači se iz krivine u krivinu smenjuju. Na kraju kruga prvi je bio Oliveira, drugi Kent, a treći Bastianini.

Sredinom trke sitacija je ostala nepromenjena. Prvih sedam vozača nalaze se na čelu karavana, a pozicije se menjaju iz krivine u krivinu.

Dva kruga pre kraja, među sedmoricom prvoplasiranih niko nije uspeo da napravi razliku u odnosu na konkurente, jedino Binder ne uspeva da isprati tempo i ostaje na sigurnoj sedmoj poziciji.

Poslednji krug nije bio manje zanimljiv od ostalih krugova. U trenutku kada je delovalo da će Qartararo pobediti, Oliveira uspeva da izbije na čelo i kroz cilj prolazi kao prvoplasirani, ispred mladog Francuza. Treća pozicija pripala je Kentu koji je u poslednjih nekoliko krivina nadoknadio dve pozicije.

Fenati, koji je većinom trke vodio, u poslednjem krugu je ostao bez pehara završivši kao petoplasirani, iza Navarra koji je u poslednji krug ušao kao prvoplasirani, ali je trku završio na četvrtoj poziciji.

Osvajač pol pozicije, Enea Bastianini završio je trku na šestoj poziciji, a Binder na sedmoj. Pobednik „prateće“ grupe je Karel Hanika, koji trku završava na osmoj poziciji, a prvih deset kompletiraju Antonelli i McPhee. U bodovima su trku završili Bagnaia, Migno, Loi, Ono i Oettl.

Najzanimljiviju završnicu trke imao je Niklas Ajo koji je u poslednjoj krivini spao sa motora, ali je uspeo da se zadrži za heblove i klizajući na kolenima pored motora prolazi kroz cilj.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video