Ogieru pobeda u Nemačkoj

Sebastien Ogier, vozač Volkswagen Motorsporta, došao je danas do pobede na ADAC reliju Nemačke u svom VW Polu R i sada je na dohvat ruke treće uzastopne WRC titule.

Drugi put u životu Ogier je došao do pobede u Nemačkoj, nadmašivši klupskog kolegu Jari-Matti Latvalu sa 23 sekunde prednosti, nakon tri dana provedenih na afaltu nemačkih vojnih puteva i Mosel vinograda u blizini Triera.

Treća pozicija pripala je Andreasu Mikkelsenu koji je zaostao skoro dva minuta za klupskim kolegom na prvom mestu i na taj način doneo Volkswagenu toliko očekivanu 1-2-3 na domaćem terenu.

Naredne dve pozicije pripale su Hyundaievim vozačima. Dani Sordo i Thierry Neuville imali su više od dva minuta zaostatka za Ogierom, dok je međusobna razlika iznosila 24 sekunde.

Elfyn Evans, vozač M Sporta uspeo je da u svojoj Fiesti zadrži Mads Ostberga u Citroenu DS3 iza sebe i kroz cilj prolazi kao šesti. Osma pozicija pripala je Ott Tanaku, drugom vozaču M Sporta. Hayden Paddon i debitant u WRC šampionatu Stephane Lefebvre zatvaraju prvih deset.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video