Ogier veruje da može do VW domaće pobede

Šampion WRC serije Sebastien Ogier želi da se oduži Volkswagenu za, kako on opisuje, lošu prošlost na relijima u Nemačkoj, pobedom predstojećeg vikenda.

Ekipa koja je smeštena u Hanoveru, dominantna je poslednje dve i po WRC sezone, a u proseku beleže pobede na svakom drugom reliju. Međutim, Nemačka im je bolna tačka. Prošle godine sigli su do trećeg mesta uz Andreasa Mikkelsena. Ogier je poslednji put slavio u Nemačkoj 2011. godine u Citroenu,a  u poslednje dve godine se čak tri puta slupao.

Ogier je povodom toga izjavio da su njegovi nastupi u Nemačkoj u prošlosti bili loši, te da se treba odužiti ekipi, jer su oni glavni „krivci“ što je on toliko dobar ove sezone.

Direktor tima Jost Capito izjavio je da je pritisak isti kao i pred svaku drugu trku, ali su okolnosti ranijih godina bile takve. Tim je spreman i nadaju se da će okolnosti ovog puta biti drugačije. On dodaje i da je pobeda na domaćem terenu veom značajna, jer se od tima to i očekuje. Pre svega na stazi će biti čelnici kompanije, koji se nadaju da će videti pobedu.

Pogledajte snimak sa shakedowna voženog danas.

Volkswagenovi vozači započeli su reli veom uspešno. Na Shakedownu su sva tri vozača bila u prvih četiri. Pobednik iz Finske Jari-Matti Latvala bio je najbrži na uvodnoj etapi. Mikkelsen je bio svega dve desetinke sporiji, dok je Ogier završio shakedown na četvrtom mestu, iza Meekea u Citroenu.

foto: autosport.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video