Auto trke WRC

Ogier uspješno odbija napade Tanaka!

Sebastian Ogier izdržao je odlučan napad Ota Tanaka i zadržao ugodnu prednost u subotu poslijepodne.

Ogier, koji je osigurao svoj četvrti naslov na reliju u Španjolskoj ranije ovog mjeseca, završio je drugi i pretposljedni brzinac sa preko 33.8 sekundi ispred Tanaka. Thierry Neuville je treći sa minutom i devet sekundi zaostatka u svom Hyundaiu i20.

Iako su uvjeti bili bolji nego jučer, magla i prljava cesta u Walesu osigurali su vožnju daleko od jednostavne. No, Ogier koji je vodio od početka u svom Polu, čuvao je Tanaka iza sebe tokom svih osam brzinaca.

Tanak je osvojio 4 od prvih 6 brzinaca te smanjio vodstvo Ogiera sa 37.3 sekunde na 24.8 sekundi. No, njegove nade su uništene kada je Ogier na predzadnjem brzincu vratio dio izgubljenog vremena.

„Probao sam ići bez okolišanja cijeli dan, pritiskati jako cijelo vrijeme“, rekao je Ogier.

„Sutra ću učiniti sve što mogu i vidjeti hoće li biti dovoljno.“

Neuville se borio za bolju poziciju u prvenstvu vozača te se odmaknuo od timskog kolege Paddona na 12.6 sekundi.

Paddon se nije mogao uhvatiti u koštac sa zahtjevnim uvjetima. Blato zahtjeva prave i precizne linije vožnje, za razliku od agresivnog načina vožnje Paddona, a iako je modificirao postavke svog i20, nije mogao poboljšati prianjanje.

Nakon što je bio u središtu borbe za postolje, Kris Meeke je skliznuo natrag. Britanac je zamjenio svoja oba rezervna kotača nakon dva mala puknuća jutros na njegovom Citroenu DS3. Bez mogućnosti da ponese dvije rezervne gume, on je pažljivo upravljao kroz ostatak dana da sačuva peto mjesto.

Šesti je Dani Sordo koji mrzi nepredvidive uvjete u svom i20, ali nije bio pod pritiskom od Madsa Ostberga iza. Norvežanin je pokupio 10 sekundi kazne zbog neplanirane promjene ovjesa na svojoj Fiesti RS jutros, što je značilo da je kasno izašao iz servisnog parka.

Jari-Matti Latvala je imao puno problema sa autom tijekom ova dva dana te je trenutno osmi, a Stéphane Lefebvre i Eric Camilli zatvaraju top 10.

Video