Ogier sigurno do pobede

Volkswagenov vozač Sebastien Ogier zabeležio je pobedu na reliju Sardinija u Italiji koji je vožen ovog vikenda, a Hyundaiev Hayden Paddon je zasijao kao nikad do sada i stiže do druge pozicije.

Ogier je poslednji dan šestog relija u 2015. godini startovao sa prve pozicije, na kojoj se zadržao do samog kraja. Ovom pobedom Sebastien je povećao svoju prednost u šampionatu sa 42 na 66 poena, što je gotovo duplo više u odnosu na prvog sledećeg konkurenta.

Ogier je nakon trke izjavio da je zadovoljan i da iskreno nije očekivao ovakav rezultat. Prema njegovim rečima, nije bilo lako, ali je sve funkcionisalo kako treba.

Italijanski reli doneo nam je mnogo iznenađenja. Sve je počelo u četvrtak uveče kada je Martin Prokop, vozač privatnog Forda osvojio jedan kratak specijal. Nastavilo se sa Paddonom koji je izbio na čelo relija gde se zadržao tokom celog petka i subote. Ovim relijem Paddon je postao jedini Novozelanđanin koji je vodio WRC reli van granica Novog Zelanda.

Paddon je imao nekoliko problema tokom SS17 i SS18, kada je došlo do bliskog susreta sa stenom. Auto je popravljen, ali je bio delimično oštećen, što je uticalo na Paddonovu vožnju. Svakako, Hayden je zadovoljan ostvarenim i kaže da je bilo veoma teško.

Drugi Hyundaiev vozač Thierry Neuville sasvim zasluženo popeo se na treće mesto. Neuville je imao problema sa crevom od turbine, ali je uspeo da se izbori i postigne odličan rezultat za Hyundai, kome je ovaj vikend odličan za povratak samopouzdanja.

foto: http://www.stuff.co.nz/

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video