Ogier se izjednačio sa McRae-om po broju pobeda

Sebastien Ogier se 25. pobedom na reli Monte Carlo izjednačio sa legendarnim Colin McRae-om po broju pobeda.

I dok je McRae došao do ove brojke na 123. nastupu u svojoj karijeri, Ogier je to uspeo u 85. nastupu. Samo Sebastien Loeb (78),  Marcus Gronholm (30) i Carlos Sainz (26) imaju više pobeda od Ogier-a.

„Izjednačiti se sa McRae-om po broju pobeda je stvarno velika stvar za mene. Sigruran sam da predstavlja idola za veliki broj reli vozača i za klince koji igraju Playstation,“ rekao je Ogier.

Pazio je kako vozi nakon Loeb-ovog peha, doneo prvu pobedu za drugu generaciju Polo R World Rally Car i otpočeo poteru za trećom titulom prvaka sveta.

„Mnogo znači kad otpočnete sezonu sa pobedom, to je, naravno, ono što najviše želim. Kada vozim, vozim da bih pobedio. Prošlu sezonu smo završili pobedom i otpočeti narednu sezonu pobedom je jednostavno savršeno. Bilo je veoma nezgodno za vožnju zbog vremenskih uslova, zato je i veća satisfakcija kad uspete. U zadnjih nekoliko godina, vozili smo par Monte Carlo-a koji si bili dosta teški. Svi vole kad je teže za vožnju, ali ponekad, dok smo u kolima, ne možemo to da kažemo dok ne prođe sve,“ zaključio je Ogier.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video