Ogier potpisao za M-Sport!

Svjetski prvak Sebastian Ogier potpisao je ugovor sa M-Sportom te će se natjecati sljedeće sezone sa potpuno novom Ford Fiestom.

Šest tjedana nagađanja završeno je potpisivanjem za britansku momčad nakon neočekivane objave Volkswagena da se povlači iz natjecanja. Ogier i suvozač Julien Ingrassia udružit će snage sa Ottom Tanakom koji je potpisao ugovor po treći put. Martin Järveoja će zamjeniti Raiga Mõldera na mjestu suvozača Estonca.

Četverostruki svjetski prvak testirao je Fiestu u Walesu prošli mjesec, dva dana poslije testiranja Toyote Yaris u Španjolskoj. Međutim, ugovor sa šefom M-Sporta nije bio dovršen do danas (ponedjeljak).

„Bit će puno novih stvari sljedeće godine, ali definitivno gledam naprijed“, rekao je Ogier.

„Imamo novu generaciju automobila i novi tim – to je sigurno uzbudljivo vrijeme. Nije puno vremena ostalo do početka relija u Monte Carlu i nismo imali puno vremena upoznati se sa Fiestom, ali dati ćemo sve od sebe da budemo spremni. Svjesni smo izazova, a ja mogu vidjeti koliko su Malcolm i ekipa gladni uspjeha.

Smiješno je prisjetiti se da sam prije samo nekoliko mjeseci bio na motorsport forumu u Walesu i govorio kako bi bilo lijepo raditi s njim jednog dana. Nisam imao pojma da će doći brzo to vrijeme, ali ovdje smo.“

Wilson nije krio da želi potpisati Ogiera.

Idemo na reli Monte Carlo sa brojem jedan i sa najjačom vozačkom postavom kakvu nismo imali godinama“, rekao je.

„Malo je reći da smo uzbuđeni zbog nove sezone. Vjerujemo da smo proizveli izniman automobil, a mi smo u najboljoj mogućoj poziciji uoči nove uzbudljive ere.

Radili smo jako naporno da osiguramo Ogiera i Ingrassiu i oni vjeruju da je Ford Fiesta najbolji automobil sa kojim mogu obraniti svoje prvenstvo.“

Tanak je odigrao značajnu ulogu u razvoju nove Fieste i vjeruje da je bolji vozač nego 2015. godine kada je otpisan iz M-Sporta.

„Imao sam sjajnu sezonu u 2016. Imam puno iskustva i mislim da sam postao mnogo jači vozač. Bilo je dobro vidjeti povećanje brzine tijekom godine. Ovo je prvi put da sam imao priliku raditi na razvoju novog automobila od početka i bilo je super raditi sa inženjerima.“

M-Sport u svojoj izjavi ne spominje Eric Camillia. On je potpisan za 2017. i vijest o njegovoj budućnosti se očekuje uskoro.

Video