Ogier: Postigao sam glavni cilj!

Unatoč tome što nije zauzeo prva dva mjesta prošlog vikenda u Portugalu, Sebastian Ogier napustio je događaj zadovoljan jer je postigao svoj osobni cilj.

U Portugalu je povećao svoje vodstvo u poretku vozača sa 44 na 47 bodova, i kad je Ogier u pitanju, misija ja izvršena.

Prva dva brzinca, Volkswagenov vozač morao se nositi sa složenim uvjetima na cesti što mu je donijelo borbu za drugo mjesto sa timskim kolegom Mikkelsenom.

U nedjelju, kad je došlo vrijeme za posljednji brzinac i kad su bili bolji uvjeti za vožnju, Francuz je ostvario najbrže vrijeme u Power Stageu te je osvojio tri bonus boda.

Ogier je priznao da je bio težak vikend, ali da treba uzeti u obzir pozitivan ishod.

„To je uvijek moj glavni cilj kad krene reli – pokušati pobjediti drugog u prvenstvu i povećati prednost. Učinili smo to opet i sada smo skoro dvije pobjede u prednosti. Tako i za bodove, to je velik rad i ja sam sretan s njim“, rekao je.

„Imam osjećaj da sam dao sve što sam mogao ovaj vikend i da sam postigao maksimum što sam mogao postići“.

Ogier je otkrio da ima isti cilj za predstojeći reli Italija, gdje će kao vodeći u prvenstvu startati sa prvog mjesta.

„Znam da će biti tvrd orah, još jednom. No, nadam se da će barem biti malo više sreće nego ovog vikenda“, rekao je. „Još jednom, mislim da je previše optimistično govoriti o pobjedi, ali ja ću pokušati ponovno osvojiti dobre bodove i ponoviti svoj plan, pobjediti drugog u prvenstvu“.

Video