Auto trke WRC

Ogier: „Nisam kamikaza“

Lider prvenstva Sebastian Ogier brani svoju strategiju niske razine rizika na reliju u Poljskoj i vjeruje kako mu je postolje koje je osvojio pokazalo se kao pravi pristup.

Prvi na startnom poretku prvoga dana relija, vozač M-Sporta borio se sa vlažnim uvjetima te je pao iza vodećeg trojca i dan završio sa pola minute iza. U subotu je njegov napredak bio zaustavljen sa dva puknuća, okretu i povremenim problemom sa altenatorom.

No, u nedjelju je četvrto mjesto postalo treće nakon što je Tanak imao nesreću, dok mu je drugo najbrže vrijeme na Power stageu donijelo četiri bonus boda.

„Bio je to težak reli za nas, još uvijek cjelokupna ocjena je dobra i spremili smo što smo više mogli bodova“, rekao je Ogier.

„Nikad nisam bio kamikaza za volanom. Uvijek se oslanjam na svoje osjećaje i nisam prislijen forsirati ako nemam 100% kontrolu. To je bio slučaj kod onih super skliskih cesta, a ponekad se nisam usudio uzeti te dodatne rizike da bi imao optimalnu brzinu.

Konačni rezultat dokazuje da nije bila loša odluka. Uzimanje više rizika ne bi bilo dovoljno za pobjedu ionako, dijelom zbog hendikepa otvaranja ceste prvog dana na tim muljevitim stazama i uzimajući u obzir određenu količinu loše sreće i svih onih malih problema sa kojim smo se suočili.“

Ogier je napustio Poljsku kao vodeći u prvenstvu sa samo 11 bodova prednosti ispred Thierry Neuvillea koji je glavni konkurent.

„Čak i kad ne možemo reći da je vikend bio pozitivan jer je smanjena razlika u prvenstvu, to nije tako loša operacija“, reče Ogier.

„Dva od četiri glavna natjecatelja za naslov izgubili su puno bodova, a konkuencija je postala puno jasnija.

Sad je vrijeme da se malo odmorimo tijekom praznika, prije nego što se vratimo u Finsku kako bismo nastavili braniti našu poziciju“.

Video