Ogier najbrži i trećeg dana

Volkswagenov vozač Sebastien Ogier će u poslednji trkački dna ući sa 42,8 sekundi prednosti nad klupskim kolegom Jari-Matti Latvalom.

Ogier je u popodnevne etape ušao sa minutom i 4,9 sekundi prednosti. Na SS11 završio je kao petoplasirani, 7,4 sekundi iza Sebastien Loeba, pobednika etape. U SS12 završio je 38,4 sekunde iza Kris Meekea, koji je Citroenu doneo drugi pobedu na etapi, iako ga je okretanje koštalo 10 sekundi.

Ogier za sada izgleda stabilno i sve deluje kao da će uzeti svoju treću pobedu u Monte Carlu i da će u novu sezonu ući pobedom. Jari-Matti Latvala insistira na tome da ne juri za kolegom, iako je danas spustio čak 20 sekundi u završnoj etapi.

„Ne razumem, nisam ga jurio. Jednostavno sam uživao u ovoj etapi i rezultati su sami došli.“ – bio je kratak drugi VW vozač.

Vozač drugog Volkswagenovog tima,  Andreas Mikkelsen sada se nalazi na trećem mestu sa više od minuta zaostatka, i s prednošću od 53 sekunde nad Norvežaninom Mads Ostberg koji je imao problem sa autom, zbog čega je nekoliko kilometara vozio na tri cilindra, dok nije odlučio da se zaustavi i ponovo startuje svoj auto.

Hyundaijev dvojac Dani Sordo i Thierry Neuville zauzeli su pozicije pet i šest, sa samo 4,7 sekundi razlike. Sordo je samo kratko izjavio da je zadovoljan što se nalazi među prvom petoricom i da im ovaj dan daje vetar u leđa da nastave još bolje.

Reli Monte Carlo se završava sutra, kada će vozači voziti još tri etape, počevši od 9:30 ujutru.

Raspored prvih desetoro nakon 12 etapa izgleda ovako:

1. Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Polo R WRC 3h 00m 39.9s M
2. Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport Polo R WRC +0m 42.8s M
3. Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II Polo R WRC +1m 49.8s M
4. Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +2m 42.8s M
5. Dani Sordo Hyundai Motorsport i20 WRC +3m 16.1s M
6. Thierry Neuville Hyundai Motorsport i20 WRC +3m 20.8s M
7. Elfyn Evans M-Sport WRT Ford Fiesta RS WRC +4m 51.7s M
8. Martin Prokop Jipocar Czech National Team Ford Fiesta RS WRC +8m 17.5s M
9. Sebastien Loeb Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +09m 02.2s M
10. Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +10m 06.0s M

Foto: crash.net

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video