Ogier izletanjem poklonio pobedu Mikkelsenu

Andreas Mikkelsen je zabeležio svoju prvu pobedu u karijeri, završivši reli RACC – Katalunja na prvom mestu, nakon što je šampion i njegov klupski kolega Sebastien Ogier izleteo tokom poslednjeg brzinskog testa.

U dramatičnoj završnici Mikkelsen i njegov suvozač Ola Floene vodili su borbu sa Jari Matti Latvalom, kada je Mikkelsen dobio informaciju da je Ogier pogrešio. Kako kaže, bilo mu je mnogo čudno, jer Ogier nikada ne greši. Iako ovo nije način na koji želi da osvaja pobede, kaže da oseća kako je ovu zaista zaslužio jer je više puta bio nadomak nje.

Latvala i Mikkelsen su vodili bitku tokom celog vikenda, ali je mlađi predstavnik ovog vikenda ipak bio bolji za samo 3,1 sekundu. Domaći vozač Dani Sordo u Hyundaiu uspeo je da se domogne poslednjeg mesta na pobedničkom postolju sa zaostatkom od 18 sekundi.

Citroenov vozač Mads Østberg uspeo je da se u svom DS3 automobilu doveze do četvrte pozicije, ispred klupskog kolege Kris Meekea. Hayden Paddon je u Hyundaiu završio trku na šestom mestu.

Poslednja trka sezone vozi se u Velsu po šljunku, od 12. do 15. novembra.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video