Ogier: „Imam opcija“

Sebastian Ogier je u razgovoru sa dvije ekipe za vožnju sljedeće sezone, te se nada da će odlučiti o svojoj budućnosti ubrzo nakon relija u Australiji koji se vozi ovaj tjedan.

Bilo je dosta nagađanja o budućim planovima svjetskog prvaka otkako je Volkswagen najavio ranije ovog mjeseca da se povlače iz WRC-a na kraju sezone.

Iznenadna dostupnost Ogiera i kolega Latvale i Mikkelsena poslao je udarni val kroz tržiše vozača za 2017. godinu – stavljajući u nedoumicu odabir timova koji su gotovo potpuni.

Šefovi timova Citroena i M-Sporta izrazili su interes za Ogiera kao dio svoje WRC ekipe, a danas u Coffs Harbouru Ogier je priznao da razmišlja o dvije opcije i nada se da će testirati dva automobila.

„Nije tajna da sam razgovarao sa nekoliko timova, a sada ja mislim da je sljedeći korak susret s njima i vidjeti što je njihov plan za budućnost“, rekao je Ogier.

„Volim procijeniti prije nego što potpišem s bilo kim – tako da je to moj sljedeći korak. Također probanje automobila. Važno je imati neke osjećaje o autu koji bih mogao voziti sljedeće godine.“

Ove testne vožnje mogle bi se dogoditi već sljedeći tjedan – sa Volkswagenovim dopuštenjem.

„Mi imamo ono što vi kažete, džentlemenski dogovor da mogu raditi na svojoj budućnosti. Nadam se da, kada se vratim u Europu vrlo brzo mogu raditi na novom projektu, jer je samo nekoliko tjedana ostalo prije Monte-Carla“, objasnio je Ogier.

„Očito je da mi već kasnimo biti u optimalnom stanju za sljedeću sezonu, ali nadam se da ću vrlo brzo biti u mogućnosti donijeti odluku.“

Ključ te odluke vjerovatno će biti uspješno obranjen naslov prvaka.

„Ja uvijek tražim natjecanje i konkurentnost“, rekao je.

„Konkurentan tim i automobil je ono što želim, tako da mogu imati automobil za nastavak onog što sam radio posljednjih godine.“

Ogierov potez će također imati posljedice za Latvalu i Mikkelsena.

„Očito je da nije idealna situacija, sezona je već pri kraju tako da su mjesta zauzeta“, rekao je Mikkelsen.

„Mislim da je ista situacija i za mene i za Latvalu – moramo sjediti i čekati te vidjeti što će Seb učiniti.“

Video