Ogier cilja na petu pobedu u Portugalu

Sebastien Ogier se vraća u Evropu, na peti reli WRC šampionata u želji da što pre zaboravi reli u Argentini s kog je prerano ispao i da se domogne pete pobede u Portugalu.

Ogier je sezonu započeo gotovo savršeno, s tri pobede za redom, da bi njegov Polo R pokazao tehničke probleme u Argentini, što ga je Sebastiena udaljilo sa relija. Danas iz Volkswagena kažu da su ustanovili gde je bio problem i da su tehnički nedostatci uklonjeni.

Volkswagenov pulen i pored problema na prethodnom reliju i dalje vodi u šampionatu sa velikih 33 poena nad svojim prvim pratiocem Mads Ostbergom. Četvorostruki pobednik relija u Portugalu bi ove godine mogao da se izjednači sa Markku Alenom koji drži rekord po broju osvojenih Portugalskih relija.

„Za Portugal me vežu divne uspomene. Pobeđivao sam četiri puta i to dva puta sa Volkswagenom. Znam da ću se, ukoliko pobedim, izjednačiti po broju pobeda sa Markku Alenom, što mi je i cilj. Markku će biti gost na reliju, što mi je posebno drago. Poznajemo se od ranije i mnogo je dobar čovek.“ – izjavio je Ogier.

 

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video