Auto trke WRC

Ogier cilja četvrti naslov na Korzici!

Sebastian Ogier će se pridružiti elitnoj skupini vozača koji su osvojili FIA Svjetsko prvenstvo u reliju četiri puta, a za to mu treba maksimalni broj bodova na ovotjednom reliju u Francuskoj, kao i da se poklope i drugi rezultati.

Francuz, koji je osvajao prvenstvo 2013., 2014. i 2015. domaći reli počinje sa 59 bodova prednosti ispred timskog kolege Andreasa Mikkelsena.

Ukoliko Ogier pobjedi na Korzici, za svoje mjesto u povijesnim knjigama WRC-a trebat će mu da Mikkelsen ne osvoji više od tri boda i Hyundaijev duo Paddon i Neuville osvoje manje od 19.

Dodatnih šest ekipa i dalje imaju matematičku šansu za osvajanje WRC krune, ali Ogier i suvozač Ingrassia su na pol poziciji da izjednače rekord Juhe Kankkunena i Tommi Makinena koji imaju po četiri naslova.

Međutim, Ogier će morati dati sve od sebe za osvajanje četvrtog naslova. Njegov nedavni rekord na domaćem terenu nije dobar nakon odustajanja zbog problema sa mjenjačem u 2015. godini i gubitka više od osam minuta prvog dana 2014. zbog problema s motorom.

Dodajmo ovome da je tri četvrtine puta dugog 390.92 kilometra nov i da je pet od deset brzinaca najmanje 50 kilometara dugo, Ogier je svjestan da će uspjeh trebati zaraditi.

„Korzika je daleko od laganog relija“, rekao je.

„Postoji velik broj novih dionica, a mnogi brzinci su izmjenjeni. Volim ove vrste promjena jer stvaraju potpuno novi reli izazov.

Kao u Njemačkoj, gdje su se četiri vozača još uvijek natjecala pred kraj relija, očekujem jednako napetu utrku na Korzici.

Nakon što ja i Ingrassia nismo uspjeli pogoditi top formu zadnje dvije godine u Francuskoj, osobni izazov je napokon odvoziti reli i naravno tu je izazov za pobjedu“.

Ako Ogier ne uspije osvojiti četvrti naslov na Korzici (29.9 – 02.10), bitka će se premjestiti na makadamske i asfaltne brzince na reliju u Španjolskoj koji se vozi od 13. – 16. oktobra.

Video