Ogier blizu pobede, Meeke odustao

Sebastien Ogier je izjavio kako je razočaran što se bitka za pobedu u Monte Carlu završila pre vremena, nakon što je Kris Meeke imao problema sa menjačem.

Iako je trostruki šampion uspeo da 10 sekundi razlike podigne na gotovo trideset, posle četiri od pet faza koliko ih je juče voženo, menjač na Meekeovom Citroenu nije izdržao i Ogierova prednost se podigla na dva minuta.

Iako je Ogieru ostalo da završi preostale etape i krene u pohod na četvrtu titulu pobedom u Monte Carlu, Francuz priznaje da je pomalo razočaran što će prvi reli privesti kraju bez borbe.

Ogier je izjavio kako je Monte Carlo reli još jednom pokazao zašto se smatra najtežim u kalendaru. Etape su se među sobom toliko razlikovale i toliko je bilo različitih uslova, da je odabir guma bio prava lutrija.

Da je pravi sportista, Ogier je pokazao tako što se zaustavio kako bi proverio da li može da pomogne Meekeu da popravi njegov DS3.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video