Moto trke MotoGP

Oettl najbrži u Kataru

Nemac Philip Oettl na KTMu uspeo je tokom prvog slobodnog treninga Moto3 kategorije da postavi najbrže vreme. Oettle je u Kataru odvezao krug za 2 minuta i 6,981 sekundi.

Oettle je bio 0,258 sekundi brži u odnosu na vreme koje je postavio Joan Mir, dok je Rodrigo bio 0,399 sekundi sporiji od vodećeg.

Odlične krugove vozio je i Guevara koji je prvi slobodan trening završio na četvrtoj poziciji, ispred povratnika Fenatija koji iza sebe ima pauzu dugu pola sezone. Ramirez je zauzeo šestu poziciju ispred Bendsneydera koji je tokom celog treninga bio vodeći, ali je u poslednjim minutima njegovo vreme „palo“ za 0,451 sekundi.

Sasaki, Antonelli i Norrodin kompletiraju deset najbržih vozača.

Danas se od 16:55 vozi prvi trening Moto2 kategorije, od 17:55 na programu je MotoGP, a od 18:55 i 19:50 na programu su drugi slobodni treninzi Moto3 i Moto2 klase.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video