Moto trke Supermoto

Odložena supermoto trka na Adi Huji

Moto trka u okviru Otvorenog šampionata Srbije u disciplini supermoto, koja je planirana za 14.06.2015. godine na stazi Ada Huja u Beogradu, odlaže se za 21.09.2015. godine.

Šampionat Srbije počeo je 24.05. prvom trkom na kartodromu u Kuli, koja se bodovala i za šampionat Alpe Adria. Međutim, Ada Huja još uvek nije tehnički pripremljena za ovu disciplinu. Sa Vukašinom Bajićem, predsednikom SM komisije popričali smo o očemu se tačno radi.

„U dogovoru sa ostalim članovima komisije, doneta je odluka da se trka planirana za 14. jun neće voziti. Jedini razlog za odlaganje su tehničke poteškoće pri izradi off road dela koji je obavezan za ovu disciplinu. Mogli smo voziti i na postojećoj stazi, ali ipak to nije to.“ rekao je Vukašin i dodaje – „Staza će za septembar biti u poptunosti pripremljena i postoji mogućnost da će tog dana biti vožene dve trke.“

Sledeća trka vozi se u Kuli 06. septembra.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video