Odlično jutro za Lorenza

Jorge Lorenzo postavio je tempo na drugom danu testa na Sepangu, nakon čega je Yamahin vozač vidno bio zadovoljan napretkom koji je postigao njegov tim i njegovom mogućnosti da postavlja kostantna vremena krugova.

Lorenzo: „1’59 je dobro vreme po krugu. Ostali vozači nisu uspeli jer izgleda da je staza bila malo klizava i neravna a to dodatno otežava postizanje dobrih prolaznih vremena. Naš motocikl je dosta poboljšan u odnosu na prošlu godinu a ja se osećam spremno i psihički i fizički. Svi zajedno smo u dobroj formi. U prva četiri sata ujutro prilično komotno sa vozio krugove od 2’00’s. U popodnevnim satima izgledalo je da su se uslovi na stazi malo pogoršali i nisam mogao da vozim tako mnogo brzih krugova. Cilj za sutra je da ponovim tempo koji sam imao danas a možda čak i bolje.“

Dok se staza ‘topila’ od visoke popodnevne temperature, vozači su iskoristili malo vremena da povrate svoju snagu i unesu dovoljno tečnosti pre nešo sto krenu nazad na Sepang stazu.

Kada su se Lorenzo i Rossi vratili na stazu iskoristili su poslednja dva sata da testiraju različite aspekte motocikla a njihova najbrža vremena i pozicije na tabeli ostali su nepromenjeni.

„Posle ručka probali smo mnoge stvari na motociklu i nisam imao isti osećaj kao tokom jutra. Dakle sutra će biti važno da imamo isti osećaj na oba motocikla. Ali generalno, dan je veoma dobar. Mnogo mi se sviđa Yamaha. Mislim da je u ovom trenutku veoma kompletna. Još samo trebamo da poboljšamo kočenje. Ako to uspemo da uradimo na sledećem testu siguran sam da ćemo biti veoma spremni za Katar.“

[print_gllr id=6463]

Foto: vroom-magazine.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video