Odlični Rins odnosi pobedu na Phillip Islandu

Rins je jednostavno bio nedodirljiv na Phillip Islandu, osvojivši pobedu sa 6.663s prednosti nad drugoplasiranim Samom Lowesom i on se ovom pobedom preselio na drugu poziciju u generalnom plasmanu. 18-godišnji Italijan Lorenzo Baldassarri (+10.408s) prešao je ciljnu liniju kao trećeplasirani i zabeležio je svoj prvi podijum na svom 50. Grand Prix nastupu.

Alex Pons je preuzeo vođstvo već u prvoj krivini, ali nije mnogo trebalo Risnu da napravi korak ka vodećoj poziciji. Čim je Španac izbio na čelo napravio je razliku nad Lowesom i  Thomasom Luthijem koji je prešao na treću poziciju. Dok se ovo dešavalo Pons je dobio kaznu zbog ‘jump-starta’ i morao je da prođe kroz boks što je značilo kraj svih nada koje je imao da se bori za svoju prvu pobedu.

Rins je sa čela brilijantno kontrolisao trku, dok su Lowes i Luthi vodili odličnu borbu za drugu poziciju sve dok švajcarski vozač nije pao u desetom krugu. Ovo je ostavilo Lowesa usamljenog na drugoj poziciji, ali iza njega je Baldassarri napredovao obilazeći Jonasa Folgera u 18. krugu pre nego što je Folger bio prisiljen da se povuče zbog puknute zadnje gume na samo četiri kruga do kraja.

Rins je maestralno vozio i osvojio svoju drugu Moto2 pobedu u svojoj prvoj sezoni, i prestigao je odsutnog Tita Rabata na drugoj poziciji generalnog plasmana. Lowes je trku završio na drugoj poziciji i peti put se popeo na podijum ove sezone dok je Baldassarri na trećoj poziciji proslavljao svoj prvi GP podijum u karijeri.

Takaaki Nakagami se oporavio nakon očajnog starta posle koga je pao na 19. poziciju, i trku je završio na četvrtoj poziciji ispred Xavier Simeon. Simeon je startovao sa 13. pozicije i peta pozicija je njegov najbolji rezultat od pobede na Sachsenringu.

Rinsov timski kolega Luis Salom ciljnu liniju je prešao kao šesti ispred Moto2 šampiona Johanna Zarca koji je vozio relativno mirnu trku na sedmoj poziciji.

Mika Kallio, Alex Marquez i Randy Krummenacher kompletiraju prvih deset vozača.

Robin Mulhauser koji je takođe imao kaznu prolaska kroz boks zbog ‘jump-starta’ pao je u 12. krivini tokom 11. kruga.  Sandro Cortese pao je na svom 15. krugu dok se Florian Alt povukao sa trke.

Tito Rabat propustio je akciju ovog vikenda nakon teškog pada u FP2 i on će takođe propustiti Veliku nagradu Malezije.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video