402m Auto trke

Odlične drag trke na Ušću

Kao što je to bio slučaj i tokom prethodnog trkačkog vikenda, i ovog puta su se na Ušću, odmah po završetku kružnih trka, sastali vozači koji se trkaju na 402 metra, popularni drag.

U klasi do 16 sekundi u subotu je najbolji bio Aleksandar Kušljić, ispred Zdravka Stojeva i Vuka Praštala. U nedelju je pak Praštalo pokazao najbolje umeće, ispred Miroslava Perenčevića i Borisa Ilića.

Ivan Mitić je u subotu bio najbolji u klasi 15 sekundi, ispred Veljka Kovačeva i Jovana Trivkovića. Nedeljna pobeda je pripala Marku Popoviću, koji je bio bolji od Slobodana Bačvanskog i Nebojše Jokića.

U klasi 14 sekundi Bojan Olajdžija odneo je prvo mesto, drugi je bio Stefan Vidić, a treći Marko Komlenac. U nedelju su se karte pomešale pa je najbolji bio Igor Vukojičić, Komlenac je bio drugoplasirani, a pobednik prvog dana, Bojan Olajdžija trećeplasirani.

Nemanja Petošević bio je najbolji u klasi 13 sekundi oba dana te odnosi duplu pobedu. U subotu je drugoplasirani bio Ivan Vulović, a Boško Zorić treći. U nedelju je Vulović završio kao trećeplasirani, dok je Siniša Torlaković bio drugi.

Gost iz Hrvatske, Almin Gredić je u subotu bio najbrži u klasi do 12 sekundi, ispred Nebojše Blagojevića i Milana Kovačevića. U nedelju je Blagojević došao do pobede, a Gredić je završio na drugom mestu.

U klasi do 11 sekundi, oba dana smo imali isti poredak, pa je tako Zoran Slavković oba dana bio prvoplasirani, a Ivan Džagić je oba dana uzimao drugu poziciju.

Esad Došljak je oba dana bio usamljen u najbržoj klasi, te je u subotu vozio vreme 10,838 sekundi. U nedelju je bio nešto sporiji s vremenom 10,906 sekundi.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video