Odlična pobeda Oliveire u Maleziji

Miguel Oliveira odneo je senzacionalnu pobedu u poslednjem krugu na Velikoj nagradi Malezije. U neverovatno dramatičnoj završnici, njegov rival za titulu Danny Kent otišao je preširoko u poslednjoj krivini i kroz cilj prošao kao sedmi, što znači da Britanac nije iskoristio šansu za osvajanje titule ali u Valensiju odlazi sa 24. boda prednosti. Oliveirin timski kolega Brad Binder i Jorge Navarro kompletiraju podijum.

Oliveira je bio uključen u odličnu borbu između Bindera, Navarra, Niccolo Antonellija, Romano Fenatija, Francesca Bagnaia i Jakuba Kornfeilda. Kent sa druge strane, nakon kazne od tri startne pozicije na gridu startovao je sa devete pozicije, i u prvom krugu je pao na 16. poziciju. Polako ali sigurno uprkos velikom broju vozača koji su pali ispred njega uključujući njegova dva timska saigrača Hiroki Ona i Efrena Vazqueza, Kent je počeo da pravi svoj put i u devetom krugu bio je na točku sedmoplasiranog Antonellija.

Tri kruga pre kraja, Bagnaia pada ispred Kenta koji zatim prelazi na šestu poziciju. Zatim, na pretposlednjem krugu Kent obilazi Antonellija u borbi za petu poziciju, i u tom trenutku izgledalo je da je titula njegova. Kada je počeo poslednji krug, Kent u prvoj krivini napada Fenatija, ali otvara sebe i Antonelli ponovo zauzima važnu petu poziciju. Kent je uzvratio u četvrtoj krivini, ali Antonelli ponovo odgovara u devetoj. Sve se svelo na poslednja dva pravca i famoznu 15. krivinu.

To je bio trenutak kada je Oliveira u savršenom trenutku napravio odlučujući potez za pobedu u poslednjoj krivin nad timskim kolegom Binderom. Sada će se šampionat odlučivati u Valensiji.

Binder je sjajno vozio osvojivši svoj četvrti podijum u sezoni, ispred Navarra koji se popeo na podijum po treći put u poslednje četiri trke. Antonelli je ponovo osvojio četvrtu pozicjiu, dok je Romano Fenati na petoj poziciji zabeležio svoj najbolji rezultat još od Aragona.

Kornfeildove fanova obradovala je šesta pozicija na domaćoj stazi njegovog tima, a lider šammpionata Danny Kent propustio je osvajanjem sedme pozicije svoju treću šansu za titulu. Ovo je Kentov najlošiji rezultat još od kada je isti postigao u Brnu.

Enea Bastianini bio je na čelu prateće grupe, ispred Alexis Masbou i John McPhee koji kompletiraju prvih deset.

Fabio Quartararo propustio je zbog povrede ceo trkački vikend a Alessandru Tonucciju zabranjen je povratak na stazu nakon pada u FP2, dok se Andrea Locatelli povukao zbog bola u povređenoj trtičnoj kosti.

Kompletne rezultate trke pogledajte na: Moto3 Malezija

 

 

 

 

Foto: omnicorse.it

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video