Odličan start Kenta pred borbu za titulu

Kentove šanse da postane prvi britanski šampion još od Barry Sheene (500cc) u 1977.  povećale su se nakon perfektnog starta na Ricardo Tormo stazi u Valensiji gde je na kraju dana završio na vodećoj poziciji. Britanski vozač ima prednost od 24. boda nad Miguelom Oliveriom, jedinim čovekom koji mu može oteti titulu.

Kent je svoje najbrže vreme postavio u FP1, jer kao i većina vozača nije uspelo da poboljša vreme u nešto toplijem FP2. Kentovo vreme od 1’39.930 bilo je dobvoljno da dan završi na prvoj poziciji, uprkos što je u visoko konkurentnom FP2 završio na petoj poziciji u kome je jedna sekunda razdvajala prvih 23. vozača.

Isaac Viñales na drugoj poziciji bio je samo 0.036s sporiji od tempa Danny Kenta. Kentov timski kolega Hiroki Ono (+0.085s) zauzeo je treću poziciju i ovo je veliki skok nakon što nije uspreo da završi predhodne dve od tri vožene trke.

Efren Vazquez koji je bio najbrži u FP2 (+0.093s) postavio je četvrto najbrže vreme a manje od četiri desetinke razdvaja prvu četvoricu vozača. Jorge Navarro (+0.131s) bio je peti najbrži dok je Enea Bastianini (+0.174s) zauzeo šestu poziciju.

Miguel Oliveira koji je pobedio na tri od poslenjih pet trka i pokušava da postane prvi Portugalski šampion, zavšio je dan na sedmoj poziciji i bio je samo + 0.180s sporiji od njegovog rivala Kenta.

Niccolo Antonelli, Romano Fenati i wildcard vozač Niccolo Bulega kompletiraju prvih deset vozača.

Kompletni rezultati Moto3 treninga: Moto3 FP1  i  Moto3 FP2

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video