Moto trke Supermoto

Odličan prvi dan u Kuli

Danas je na kartodromu u Kuli vožena prva od dve supermoto trke planirane za ovaj vikend. Ovaj trkački vikend boduje se za šampionat Srbije, šampionat Slovenije i Alpe Adria šampionat.

Zbog malog broja prijavljenih takmičara klase SM Open i SM Amater su spojene, tako da je voženo dve trke čiji su rezultati na kraju sabirali.

Na kvalifikacionom treningu Tine Saražin imao je prvo vreme, ispred Anže Mlakara i Vukašina Bajića. Četvrta startna pozicija pripala je Andrei Tull, peta Stefanu Mićiću. Najbolji u klasi SM Amater bio je Franjo Rihter, ispred Bojana Blanuše, Milana Tošića, Miloša Martinovića i Nenada Šenka.

Zbog kašnjenja u predstartu prve trke Tine Saražin startovao je sa začelja, tako da je odmah na startu Mlakar Anže izbio na čelo gde se zadržao do kraja trke. Saražin je u jednom trenutku trke i pao, tako da je Bajić bio na sigurnoj drugoj poziciji. Međutim, sredinom trke Saražin pravi bolja vremena od Bajića i na kraju uspeva da ga obiđe. Tull trku završava na četvrtoj poziciji, a Stefan Mićić na poziciji pet.

Prva trka u klasi SM Amater pripala je Franju Rihteru, ispred Bojana Blanuše i Milana Tošića. Pozicije četiri i pet pripale su Milošu Martinoviću i Nenadu Šenku.

U drugoj trci Vukašin Bajić poveo je dobro ali je već u prvoj krivini pao, tako da je tokom cele trke morao da se bori. Tine Saražin je ovog puta poveo od starta nabijajući tempo koji niko nije mogao da izdrži. Saražin i Tull su tokom pola trke vodili borbu koja se pretvorila u pad, tako da je Bajić uspeo da se domogne treće pozicije, dok je Mlakar završio trku na poziciji dva. Tull i Mićići zauzeli su pozicije četiri i pet.

U klasi SM Amater Franjo Rihter je još jednom bio najbrži, ispred Blanuše i Marinovića. Tošić i Šenk zauzeli su pozicije četiri i pet.

U ukupnom porteku u klasi SM Open prve tri pozicije pripale su Saražinu, Anžeu i Bajiću, dok su u klasi SM Amater ukupno najbolji bili Rihter, Blanuša i Martinović.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video