Odličan prvi dan na Ušću

Prvi dan na Ušću, barem po pitanju kružnih trka, je završen. Oko 75 takmičara, podeljenih u šest divizija, startovaće sutra.

U klai 1, popularnom Malom N-u, najbrže vreme imao je trenutno vodeći u šampionatu, Aleksa Radojković, koji će sutra startovati iz prvog reda uz Mihaila Milenkovića, koji je odličnom vožnjom stigao do druge startne pozicije. Aleksin najveći protivnik u borbi za titulu, Petar Jovanović, na sutrašnjoj će trci startovati kao trećeplasirani, uz Vladimira Đurovića koji se plasirao na četvrtu poziciju.

Đorđe Ristić koji je na prošloj trci pokazao odličnu vožnju, ali je prerano ostao bez plasmana u trci, sutra će startovati kao petoplasirani, ispred Luke Kotorčevića koji tokom ove godine pokazuje da se odlično može boriti i na krugu. Marko Marić i Nebojša Petrović kreću iz četvrtog startnog reda, ispred Marka Markova i Dragana Gajića, koji kompletiraju 10 najbržih vozača u klasi.

IMG_5329

Rezultati druge divizije nisu uvaženi usled tehničkih problema, tako da će tokom sutrašnjeg dana vozači Hibrida imati još dva kvalifikaciona treninga.

U trećoj diviziji najbrži je bio Uroš Brkić, koji će sa svojom Hondom startovati sa prve startne pozicije, uz Radmila Vojnovića, koji je odvezao krug dovoljan za drugu startnu poziciju. Drugi startni red pripada Srđanu Jevtiću i Nenadu Saviću, dok Deretić Mirko i Dejan Petković startuju iz trećeg reda.

Jablić Zoran i Aleksandar Marinković napravili su vremena po krugu koja su bila dovoljna za plasman na pozicije sedam i osam, dok Mario Zahirović i Martin Delev kompletiraju prvih deset vozača u kategoriji.

Čak devet vozača prijavilo se za učešće u Diviziji 4, koju čine najbrža vozila na stazi. Darko Božilović napravio je 0,640 sekundi brže vreme u odnosu na Mirka Milovanovića i sutra startuje sa pol pozicije. Treća startna pozicija pripala je Nemanji Milovanoviću, koji sa starta kreće praćen Aleksandrom Tošićem, koji je s vremenom 1:02,562 zauzeo četvrtu startnu poziciju.

Stojković Dragan startovaće sa pete pozicije, ispred Vlade Kostića koji je bio brži od Živote Milića, Dragoslava Stanojevića i Stefana Nešića.

IMG_6020

 

U diviziji V – Fića kup, najbrže vreme napravio je Radiša Radisavljević, koji će sutra uz Dimitrija Ilića startovati iz prvog reda. Tik iza njih poćiće Nikola Ekmešić i Marin Radičev. Treći startni red u Fića Kupu pripao je Aleksandru Japundžiću i Bojanu Filipoviću.

Savo Jančević startovaće sa sedme pozicije, ispred Dejana Miletića, Milena Simića i Ivana Maganića.

Nova klasa na Ušću je Seat Cup u kome nastupa deset istovetnih Seat Ibica Cupra automobila. Goran Popović bio je najbrži, ispred Rajmonda Terčića koji je bio sporiji manje od dve desete. Ivan Pokos i Tomislav Šajkov startovaće iz drugog startnog reda, ispred Maria Lozića i Božidara Tomulića.

Četvrti startni red među Seatima pripada Krešimiru Dobriloviću i Zoranu Kotromanoviću, koji će startovati ispred Zdenka Gregureka i Veljka Bubičića.

Na Ušću su u toku trke na 402 metra, a kružna trka se vozi u nedelju.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video