Kružne trke Moto Classic Moto cross Moto trke

Odabrali ste najpopularnije motocikliste

Pre tačno mesec dana pokrenuli smo glasanje za najpopularnije motocikliste koji su se takmičili u prvenstvu Srbije, u kategorijama Road Racing, Moto Cross i Moto Klasik.

Krenućemo od Road Racing šampionata, gde je u klasi 125 SP najviše simpatija pobrao Martin Vugrinec, petnaestogodišnjak koji će se u 2015. godini takmičiti u Red Bull Rookie MotoGP kupu. Martin je prikupio 61 glas. Prate ga Uroš Živković sa 23 i Nikola Gajić sa 11 glasova.

U klasi 600 SBKS, popularnom Hepeningu, najviše glasova dobio je Predrag Isidorović (37 glasova), ispred Martina Vugrineca koji je sakupio 32 glasa (odvojeno smo bodovali klase 125 SP i 600 SBKS ) i šampiona klase, Dalibora Miletića koji je osvojio 30 vaših glasova.

U klasi 1000 SBKS, najviše glasova dali ste Draženku Tintoru (44), koji je iza sebe „ostavio“ Branislava Popovića sa 11 i Branislava Jovanovića sa 9 glasova.

Prva dva mesta u klasi 600 SS pripala su vozačima koji su osvojili prva dva mesta u šampionatu. Igor Arsić osvojio je 27 glasova, dok je Nenad Stojanović Cvrle drugoplasirani sa 22 glasa. Na trećoj poziciji je Miroslav Milojević sa 10 glasova.

Gusto je bilo u klasi 1000 SS, šampion klase Goran Stojanović Mrsi osvojio je 19 glasova, samo 2 više od Miloša Milovanovića. Dejan Radulović je treći sa 5 glasova.

Motocross kategoriju započinjemo najmlađima, u klasi MX65 Milić Zimonjić osvojio je najveći broj glasova, ispred Alekse Milosavljevića i Filipa Rajevića. Među onim malo starijima, u klasi MX85 najpopularniji je osvajač Zlatne kacige Miodrag Stanojević, koji je osvojio više glasova o Miloša Radulovića i Nikole Grujovića.

Među onim starijima, u klasi MX1 najviše vaših simpatija pobrao je Branko Antić, ispred Bence Časara i Duška Paunovića. Nenad Jeremić je osvojio najviše glasova u MX2, ispred Ričarda Sagmajstera i Miroljuba Cvetkovića.

U klasi MX3 Gabor Sagmajster pokupio je ubedljivo najviše vaših glasova. Viktor Lang i Miroslav Hristov osvojili su druvu i treću poziciju u našem takmičenju. Prema vašim glasovima najbolji u klasi MXB bio je Franjo Rihter, koji je dobio više glasova od Branka Filipovića i Dušana Žilića.

Miloš Martinović pokupio je najveći broj glasova među vozačima kvadova. Drugo mesto podelili su Laslo Baliž i Radislav Pantović.

Među vozačima starovremenskih motocikala, u klasi Old Time najviše vaših glasova dobio je Miljan Kovačević. Slavko Kalaba osvojio je drugo mesto, dok je treća pozicija pripala Draganu Stavrovu.

Stanko Markotić osvojio je najviše vaših glasova u klasi MK50. Milošu Petkoviću pripala je druga pozicija, a Karolj Kenjereš osvojio je treću poziciju u klasi. U prvoj sledećoj klasi, MK125, najviše glasova pripalo je Zoranu Pavloviću, koji je osvojio više poena od Dejana Pavlovića i Stevana Marjanovića.

Mihalj Nemet osvojio je veliki broj vaših glasova u kalsi MK250. Vladimir Ilić zauzeo je drugo mesto, dok je Saša Petković treći. U klasi MK500 Miroslav Grubin osvojio je najviše vaših glasova, ispred Dragana Prokina i Slobodana Krstića.

Među prikoličarima, prvu poziciju podelile su dve posade koje su osvojile podjednak broj vaših glasova – Dragoj/Tomanović i Stanojević/Kalaba. Treću poziciju prema vašim glasovima osvojila je posada Konstadinović/Vasiljević. U „najbržoj“ klasi Open/Special najveći broj vaših glasova osvojio je šampion klase Miroslav Stanojević, koji je veći broj glasova od Nikole Krezića i Ovidiu Adrian Rusua.

Ovogodišnje takmičenje obeležio je mali broj glasača, ali se nadamo da će već naredne godine taj broj biti znatno veći. U narednim danima očekuje nas glasanje za najbolje automobiliste.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video