Od sledeće trke se i zvanično vraćamo na stari format kvalifikacija

Novi format koji smo videli u subotu je jako loše prihvaćen te je u nedelju održan hitan sastanak na kome se raspravljalo o daljim koracima.

„Imali smo sastanak i doneli smo jednoglasnu odluku da se vratimo na stari format. Sada tu odluku mora da ratifikuje F1 komisija i želim da vidim da li neko ima hrabrost da podrži novi nov sistem. Sve bi trebalo da bude rešeno u narednih nekoliko dana“, izjavio je Toto Wolff.

Upitan da li je bilo rasprave samo o modifikaciji novog sistema, Wolff je rekao: „Diskusija je bila pozitivna. Bilo je timova koji su smatrali da bi Q1 i Q2 trebali da ostanu po novim sistemu kako bi se karte promešale, ali na kraju je pobedio zdrav razum. Vraćamo se na nešto što razumemo i što je jasno definisano. Izgledali bismo smešno da smo doneli neku drugačiju odluku. Stari format će ostati do kraja sezone, a onda ćemo videti da li novi može nekako da se unapredi“, dodao je Wolff.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video