OBRT: Renault i Red Bull nastavljaju saradnju?

Pošto su se Red Bull i Renault spremali da okončaju svoju saradnju na kraju ove sezone, sve više se verovalo da će tim iz Milton Kinsa u budućnosti koristiti Mercedesove agregate. Pošto je taj dogovor propao, tim se okrenuo Ferrariju, pa i Hondi, ali realizacija ugovora nije bila moguća.

Zbog toga je Red Bull krenuo u nove pregovore sa Renaultom, a kako Autosport navodi, obe strane su veoma blizu da produže svoje partnestvo, ali sa finansijskim posledicama za tim iz Milton Kinsa.

Kako navode izvori, logotipi Renaultovih sponzora Infiniti i Total ostaće na bolidu Red Bulla i naredne sezone, ali će nestati od 2017. godine. Veruje se da su ove kompanije davale duplo veću sumu ovom timu nego što su oni plaćali Renaultu za korišćenje agregata. Po novom ugovoru, ova sredstva bi bila značajno umanjena, pa bi Red Bull morao da plati za agregate francuskog proizvođača.

Sa druge strane, Renault se sprema da u Abu Dabiju objavi preuzimanje Lotusa i započne po treći put fabričku operaciju u Formuli 1.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video